Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van 1 stem
Kip Parmezaan Pastaschotel
Krokante Kip Parmezaan, iedereen is daar bijna wel dol op. Deze lekkere smaakcombinatie heb ik nu in een pastaschotel gestopt. Ultiem comfortfood voor druilerige dagen noem ik dat!
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
30
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
Gang:
hoofdgerecht
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
comfort food, kip, Kip parmezaan, makkelijke maaltijd, mozzarella, ovengerecht, ovenpasta, ovenschotel, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastaschotel
Servings:
4
personen
Equipment
ovenschaal van 20x30 cm
Ingrediënten
300
g
rigatoni
400
g
kipdijfilet
- in reepjes
1
ui
- gesnipperd
2
teentjes
knoflook
- fijngehakt
2
el
tomatenpuree
400
g
gezeefde tomaten
1
tl
gedroogde oregano
15
g
verse basilicum
150
g
mozzarella
- geraspt
50
g
Parmezaanse kaas
- geraspt
100
g
panko
30
g
roomboter
1
el
olijfolie
peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit een beetje olie in een ruime pan en bak hierin de kipdijfilet goudbruin.
Voeg de tomatenpuree, ui en knoflook toe en bak dit 5 minuutjes mee tot de knoflook goed begint te geuren.
Schenk de gezeefde tomaten in de pan en voeg hier de gedroogde oregano en verse basilicum aan toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de gaargekookte pasta in de pan en voeg de mozzarella toe. Schep alles goed om en breng op smaak met peper en zout.
Schep de pasta in de ovenschaal en strooi de geraspte Parmezaanse kaas er overheen.
Bak de pastaschotel in het midden van de oven 20-25 minuten.
Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en voeg de olie toe. Schep de panko door het botermengsel.
Strooi zodra de kaas op de pastaschotel gesmolten is de panko over de schotel.
Bak nog eens 5-10 minuten tot de panko krokant en goudbruin is gekleurd. Serveer direct.