Ga terug
+ servings
shoarmataart1
Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmataart

Deze hartige taart is echt een experimentje geweest en gelukkig is hij goed gelukt. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor shoarmataart.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd28 min
Totale tijd58 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: hartige taart, quiche, recept, shoarmataart, vlees
Porties: 4 personen

Equipment

  • oven
  • springvorm, 24 cm Ø
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 400 g shoarma
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 4 eieren
  • 1 klein bakje kruidenroomkaas
  • 5 plakjes hartige taartdeeg van Koopmans - diepvries
  • geraspte kaas
  • peper/zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de springvorm is. Haal het hartige taart deeg uit de vriezer en laat de plakjes zo’n tien minuten ontdooien.
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen (even goed wassen!), de ui in grove snippers en de rode paprika in blokjes.
  • Rol de plakjes deeg met een deegroller een beetje uit zodat ze langer en dunner worden. Beleg hier vervolgens de springvorm mee en vorm een opstaande rand van ongeveer drie centimeter.
  • Bak de shoarma in een koekenpan bruin en voeg hieraan de paprika, ui en prei toe. Bak even goed door totdat de groenten gaar zijn.
  • Terwijl de shoarma bakt breek je vier eieren (ik doe dit zelf altijd in een maatbeker) en voeg je hieraan de kruidenroomkaas toe. Klop de eiren en de kaas goed door elkaar en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  • Wanneer het shoarma-mengsel gaar is doe je dit in de springvorm. Verdeel het mengsel goed over de bodem en giet vervolgens het ei/kaasmengsel eroverheen.
  • Strooi af met geraspte kaas en schuif de shoarmataart voor 20-30 minuten in het midden van de oven.

Notities

Tip:
Deze shoarmataart is erg lekker met een frisse komkommersalade. En zoals altijd bij shoarma, is een beetje knoflooksaus een heerlijke toevoeging bij deze taart.