Ga terug
+ servings
citroencake met passievruchtsiroop
Recept afdrukken
No ratings yet

Citroencake met passievruchtsiroop

Mocht je op zoek zijn naar de ultieme zomercake dan heb je hem bij deze gevonden. Deze citroencake met passievruchtsiroop is fris, zoet en ultiem plakkerig - de perfecte Fastfood Friday dus!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: tussendoortje
Trefwoord: cake, citroencake, fastfood friday, passievrucht, passievruchtsiroop, roombotercake, zoet
Porties: 12 plakken

Equipment

  • vierkante bakvorm 20x20 cm
  • elektrische (hand)mixer
  • steelpannetje

Ingrediënten

Citroencake

  • 200 g boter - zacht
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • rasp van 1 citroen
  • snuf zout

Passievruchtsiroop

  • 100 g kristalsuiker
  • 75 ml water
  • 100 g passievruchtpulp

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de bakvorm goed in.
  • Klop voor de cake de zachte boter met de suiker romig.
  • Voeg een voor een de eieren toe en klop het geheel luchtig.
  • Doe het zelfrijzende bakmeel, de citroenrasp en het zout in de kom en spatel het geheel tot een klontvrij cakebeslag.
  • Schep het cakebeslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad en bak de cake in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
  • Maak ondertussen de passievruchtsiroop. Doe hiervoor de suiker en het water in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook.
  • Kook de ongeveer 5 minuten op hoog vuur tot de suiker helemaal gesmolten is.
  • Draai het vuur uit en voeg de passievruchtpulp aan de siroop toe. Roer goed door.
  • Haal de cake uit de oven en prik tientallen gaatjes in de bovenkant van de cake.
  • Schenk de passievruchtsiroop over de cake en laat de cake vervolgens helemaal afkoelen.