Ga terug
+ servings
Passievruchtlimonade
Recept afdrukken
No ratings yet

Passievruchtlimonade

Er is bijna geen lekkerder zomerdrankje dan deze zelfgemaakte passievruchtlimonade. Sowieso knalt 'ie al je glas uit maar ook is hij erg lekker van smaak. Zoet, fris en met een hand ijsblokjes alles wat je nodig hebt op een zwoele zomeravond.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Keuken: Zuid-Amerikaans
Trefwoord: homemade, limonade, mocktail, passievrucht, zelfgemaakt, zomerdrankje, zomerfruit
Porties: 1.5 liter limonade

Ingrediënten

Suikersiroop

  • 200 g kristalsuiker
  • 150 ml water

En verder

  • 250 g passievruchtpulp - uit de vriezer of van verse passievruchten
  • sap van 1 citroen
  • 3 takjes verse munt
  • 1,5 liter water

Instructies

  • Doe de kristalsuiker en het water voor de suikersiroop in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten op hoog vuur bubbelen tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop even afkoelen.
  • Doe de suikersiroop samen met de passievruchtpulp, citroensap en de takjes munt in een fles of kan.
  • Schenk het water bij de rest van de ingrediënten en schud of roer het geheel even goed.
  • Zet de limonade een paar uur in de koelkast zodat deze goed koud kan worden.
  • Serveer met ijsblokjes.