Ga terug
+ servings
Gegrilde romaine met feta en geroosterde kikkererwten
Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde romaine met feta en geroosterde kikkererwten

Sla op de barbecue klinkt misschien een beetje gek, maar neem van mij aan dat deze gegrilde romaine met feta en geroosterde kikkererwten echt ongelofelijk lekker is. Knapperig maar toch ook nog fris van smaak. Een heerlijk bijgerecht voor een zomerse dag.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Grieks, Italiaans
Trefwoord: barbecue, bbq, bijgerecht, feta, gegrilde groenten, gegrilde romaine, geroosterde kikkererwten, kikkererwten, vegetarisch
Porties: 1 krop (4-6 personen)

Equipment

  • barbecue
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 krop Romaine - over de lengte gehalveerd
  • 1 blikje kikkererwten - 200 g, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 75 g feta
  • citroensap

Instructies

  • Was de romaine grondig onder de koude kraan en laat hem dan compleet opdrogen.
  • Dep de kikkererwten na het afspoelen helemaal droog en meng ze met de olijfolie, paprikapoeder, peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ en verspreid de gekruide kikkererwten over de bakplaat.
  • Bak ze in het midden van de oven in 30 minuten knapperig.
  • Leg de romaine met de binnenkant van de krop op het grillrooster. Grill de sla tot ze randjes donker blakeren en je merkt dat de blaadjes krokant worden. Dit duurt een minuut of 5-7 op een hete barbecue.
  • Leg de gegrilde romaine op een bord en verdeel hier de feta en geroosterde kikkererwten overheen. Maak af met een beetje citroensap.