Ga terug
+ servings
Gegrilde bloemkoolsteak van de BBQ
Recept afdrukken
4.60 van 5 stemmen

Gegrilde bloemkoolsteaks van de BBQ

Mocht je eens willen variëren met groenten op de barbecue, dan zijn deze bloemkoolsteaks echt een aanrader. De marinade is waanzinnig lekker en het grillen van de bloemkool is zo gepiept. Zorg ervoor dat de steaks nog een beetje bite hebben, dan zijn ze het lekkerst.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: barbecue, bbq, bloemkool, bloemkoolsteak, gegrilde groenten, geroosterde bloemkool, groenten, philly cheesesteak, plantaardig, vegan, veganistisch, vegetarisch
Porties: 2 'steaks'

Equipment

  • barbecue

Ingrediënten

  • 2 dikke plakken bloemkool - ong. 1,5 cm dik
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • peper en zout
  • citroensap
  • verse peterselie - fijngesneden

Instructies

  • Roer de olijfolie, sojasaus, knoflook, uienpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout door elkaar en wrijf hier de plakken bloemkool mee in.
  • Leg de plakken bloemkool op de barbecue en grill ze boven de kolen ong. 5 minuten aan beide kanten tot ze zachter worden en lichtbruin kleuren.
  • Leg de bloemkoolsteaks op een bord en besprenkel ze met citroensap en verse peterselie. Serveer direct.