Ga terug
+ servings
Brisket van de BBQ
Recept afdrukken
No ratings yet

Brisket van de BBQ

Brisket is de Amerikaanse naam voor borststuk van het rund. Het is een waanzinnig lekker stuk vlees om low & slow op de barbecue te bereiden. Trek er een paar uur voor uit, houd het vlees goed in de gaten en zet uiteindelijk je tanden in een heerlijk mals stuk vlees.
Voorbereidingstijd8 uur
Bereidingstijd3 uur 30 min
Rusten1 uur
Totale tijd12 uur 30 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: barbecue, bbq, brisket, gegrild vlees, low & slow, vlees
Porties: 1 kg vlees (4 personen)

Equipment

  • barbecue met deksel
  • briketten en rookhout
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 1 kg Brisket
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el gedroogde oregano
  • snuf zout

Instructies

  • Dep de Brisket droog met een vel keukenrol. Verwijder eventuele loshangende delen en hele grote stukken vet.
  • Schep alle kruiden en specerijen om en wrijf hier het vlees helemaal mee in.
  • Leg het vlees een nachtje in de koelkast zodat de smaken van de rub goed kunnen intrekken.
  • Bereid de barbecue de volgende dag voor op indirect grillen. Leg (geweekt!) rookhout tussen de kolen en houd de barbecue op een temperatuur van 100-105℃.
  • Leg het vlees indirect op het grillrooster en grill het tot een kerntemperatuur van 72℃ of tot het vlees in de zone komt (zie artikel voor uitleg).
  • Pak het vlees dan in met aluminiumfolie en leg het indirect terug op de barbecue. Gaar het vlees tot een temperatuur van 88-92℃.
  • Haal het vlees van de barbecue en laat het ingepakt 45-60 minuten op kamertemperatuur rusten.
  • Snijd het vlees tegen de draad in plakken.