Ga terug
+ servings
popcorn uit de wok
Recept afdrukken
No ratings yet

popcorn uit de wok

Niets is zo lekker dan verse popcorn! Deze maak je nu makkelijk zelf in een wok.
Voorbereidingstijd3 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd13 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: popcorn, tip, wok, wokken
Porties: 2 personen

Equipment

  • wok
  • deksel

Ingrediënten

  • olie - smaakneutraal
  • 1 kopje mais - droge

Instructies

  • Zet een wok klaar met 2-3 eetlepels olie (dit kan olijfolie zijn, maar het heeft de voorkeur een smaakneutrale olie te gebruiken, zoals zonnebloemolie). Gooi er vast 4-5 korrels mais bij.In een bakje of kopje zet je vast een handje mais klaar.
  • Zet de wok op middelhoog vuur en dek de wok af met een deksel. Wanneer je 3 van de 5 korrels hebt horen ‘poppen’ gooi je de rest van de popcorn in de wok, dek je het gelijk weer af en verlaag je het vuur, maar niet te laag.
  • Schud met de wok en blijf dit doen tot het poppen van de korrels zo goed als klaar is. Wacht hier niet te lang mee, popcorn brandt makkelijk aan.
  • Wanneer je tussen het poppen tot 3 kunt tellen kun je het vuur uit doen. Blijf nog rustig met de wok bewegen tot je zo goed als geen gepop meer hoort.
  • Verwijder het deksel en bestrooi de popcorn met suiker of zout. Tadaa, zelfgepopte popcorn!

Notities

Tips:
Over de mais; gebruik niet de mais uit een potje of blikje, maar de droge. Deze vind je in de supermarkt in een zakje. Vaak ligt deze bij de noten of bij de magnetronpopcorn. Gebruik ook niet de mais uit de magnetronpopcornzak!
Over de deksel: Deze moet een groot deel van de wok bedekken. Het hoeft niet de hele wok te zijn, dan heb je een heel grote deksel nodig, maar als hij 2/3e deel bedekt is het prima.