Ga terug
+ servings
roerbakcouscous
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Roerbak couscous met Hollandse garnaaltjes

Gebuik de restjes ingrediënten die je nog overhebt en creëer de Roerbak couscous met Hollandse garnaaltjes op je eigen wijze.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Marokaans
Trefwoord: couscous, recepten, roerbak couscous met Hollandse garnalen
Porties: 2 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 200 g couscous
  • kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje Hollandse garnaaltjes
  • 100 g champignons
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 4 dunne plakjes chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gedoogde basilicum
  • peper en zout

Instructies

  • Los een bouillonblokje op in kokend water en doe de couscous in een schaaltje. Giet de bouillon over de couscous totdat deze ongeveer 1 centimeter onder staat en dek de kom af met een bord. Laat ongeveer tien minuten staan. Mocht je vegetarisch zijn dan kun je groentebouillon gebruiken of gewoon water.
  • Snijd de paprika en chorizo in blokjes, de champignons in plakjes, de bosui in ringen en snipper de ui.
  • Verhit wat olie in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de paprika en de cherrytomaatjes toe en wok totdat deze zacht zijn. Vervolgens voeg je de champignons, de chorizo en de garnaaltjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Wanneer de champignons geslonken zijn en het meeste vocht uit de pan is verdwenen, voeg je de couscous en de basilicum aan de groenten toe.
  • Roer alles goed door, maar roer niet constant. Het is wel lekker als de couscous een klein korstje krijgt en wat oranje kleurt.
  • Wanneer alles een beetje aangebakken is voeg je de ringetjes bosui toe et voilá! Klaar is je Roerbak couscous met Hollandse garnaaltjes!