Ga terug
+ servings
kipfilet-in-mosterdroomsaus
Recept afdrukken
4.34 van 6 stemmen

Rijst met kipfilet in mosterdroomsaus

Alles is lekker maar soms moet/wil je toch een beetje opletten met de dingen die je eet. Daarom dit recept dat goed past binnen het 'weet wat je eet' plan.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: avondeten, kip, mosterdroomsaus, recept, recepten, rijst, weightwatchers
Porties: 2 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 3 el bloem
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 tl boter
  • 1 ui
  • 60 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom - light
  • 2 el pittige mosterd
  • 2 el dille
  • rijst - eigen gewenste hoeveelheid
  • zout
  • cayennepeper

Instructies

  • De kip en de saus hebben niet zo lang voorbereidingstijd nodig dus zorg ervoor dat je eerst de rijst kookt. Ik heb dit zelf gemaakt met pandanrijst en dit zorgt voor nét een extra smaakdimensie door de kruiden. Terwijl de rijst kookt kun je aan de kip beginnen. Zodra de rijst gaar is giet je hem af en laat je het zo’n vijftien minuten in een afgesloten pan staan.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en roer in een bakje de bloem, het zout en de cayennepeper door elkaar heen. Haal de reepjes kipfilet door het bloemmengsel. Snipper de ui fijn.
  • Verhit in een wok  de boter en voeg hieraan de reepjes kip toe. Zorg ervoor dat je het overtollige bloem eraf hebt geklopt. Even vier tot vijf minuten goed bakken totdat de kipfilet bruin kleurt. Haal daarna het vlees uit de wok en hou het warm in een bakje.
  • Verhit vervolgens -als je geen vet meer over hebt- de olie in de wok en fruit hierin de ui. Schenk de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt voeg je de kookroom toe en breng je de saus opnieuw aan de kook. Laat het ongeveer één a twee minuten goed doorkoken en roer vervolgens de mosterd en dille er door heen.
  • Voeg de kipfiletreepjes weer aan de saus toe en verhit nog even goed door. De saus begint nu ook wat dikker te worden, maar dat is juist lekker!
  • Schep de rijst op een bord en schep hier overheen de kipfilet met mosterdroomsaus. Strooi er voor wat extra smaak nog wat dille overheen en klaar!