Ga terug
oreo_ijstaart
Recept afdrukken
1 van 1 stem

Oreo IJstaart

Voor elke heugelijke dag die je ook maar bedenkt kun je deze Oreo IJstaart maken. Het is altijd een feestje.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Invriezen3 uur
Totale tijd3 uur 35 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: dessert, how-to, ijstaart, laura vitale, oreo's, recept, taart, toetje

Equipment

  • springvorm, 24 cm doorsnede

Ingrediënten

  • 4-5 doosjes Oreo koekjes - in elk doosje zitten vier zakjes
  • ltr vanille ijs - ijs moet flink zacht zijn
  • chocoladesaus
  • chocoladeglazuur

Instructies

  • Bekleed de rand van de springvorm met de oreo's. Is even een klusje omdat de koekjes snel omvallen.
  • Splits de oreo's en bekleed met de helften de bodem van de springvorm.
  • Doe het ijs in een grote kom en maak de stukken die nog hard zijn zacht met een houten lepel.
  • Beek de oreo's die je nog over hebt boven het ijs in stukjes, het is niet erg als deze stukken wat grof zijn, dat is juist lekker.
  • Meng de gebroken koekjes met een houten lepel door het ijs.
  • Voeg aan het ijsmengsel een gewenste hoeveelheid chocoladesaus toe en roer dit er voorzichtig door. Niet helemaal mengen, een paar swirls zien er namelijk wel leuk uit. Eventueel kun je er ook voor kiezen om wat aardbeiensaus tot te voege of walnoten zoals Laura Vitale doet. Gewoon een beetje experimenteren.
  • Stort vervolgens het ijsmengsel in de met oreo's beklede springvorm en zet deze minimaal drie uur in de vriezer totdat het ijs weer bevroren is.
  • Wanneer je ijstaart bevroren is kun je aan de slag met het chocoladeglazuur. Ik heb voor deze taart gekozen voor de kant-en-klare zakjes uit de supermarkt, die smaken wat mij betreft prima. Waar je wel op moet letten is dat je snel moet werken. Op het moment dat het glazuur de ijstaart raakt bevriest het onmiddellijk.
  • Zet de ijstaart weer even terug in de diepvries en voilà, klaar is je overheerlijke oreo ijstaart.