Ga terug
–+ servings
Caprese Orzo met buffelmozzarella en basilicum
Recept afdrukken
3.74 van 15 stemmen

Caprese Orzo met Buffelmozzarella en Basilicum

Een keer toe aan een variatie op de standaard Caprese? Deze Caprese Orzo met buffelmozzarella en basilicum is het ultieme zomergerecht. Lekker fris door de tomaat en basilicum en afgetopt met buffelmozzarella het lekkerste dat je kunt eten.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, buffelmozzarella, caprese, cherrytomaatjes, makkelijke maaltijd, orzo, orzo caprese, zomergerecht
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 blik cherrytomaatjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden pasta blend
  • peper en zout
  • 15 gram basilicum fijngehakt + extra voor garnering
  • 750 ml water
  • 300 gram orzo
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak even mee. Doe dan het blik cherrytomaatjes, de Italiaanse kruiden en basilicum erbij. Roer even goed door en laat lekker pruttelen op middelhoog vuur.
  • Voeg het water en de orzo toe en roer regelmatig goed door. Laat op middelhoog vuur pruttelen zodat de orzo gaart. Breng op smaak met peper en zout.
    Wanneer de orzo gaar is voeg je de geraspte mozzarella toe en laat je dit smelten.
  • Serveer direct; schep op op twee borden en verdeel de buffelmozzarella en extra basilicum erover.

Notities

Je kunt er eventueel nog geroosterde cherrytomaatjes bij serveren.