Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de springvorm goed in.
Klop voor de cake de kristalsuiker met de boter romig. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en daarna ook het vanille-extract.
Doe de bloem, bakpoeder en zout in de kom en schenk de melk erbij. Spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
Voeg beetje bij beetje oranje kleurstof toe terwijl je blijft roeren door het beslag. Voeg net zoveel toe voor het door jou gewenste resultaat. Kleurgel is vaak wat sterker dus daar zul je minder van nodig hebben dan bijv. de kleurstoffen van Dr. Oetker.
Spatel tot slot de witte chocolade door het cakebeslag en schep het beslag in de springvorm.
Strijk de bovenkant glad en bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. Prik een satéprikker in het midden van de cake. Als je deze er schoon uittrekt is de cake gaar.
Laat de cake helemaal afkoelen.
Maak ondertussen het roomkaasglazuur. Doe hiervoor de roomkaas en de zachte boter in de kom van de keukenmachine en klop het geheel luchtig.
Voeg dan het vanille-extract en de poedersuiker toe en klop tot een klontvrij glazuur.
Snijd de Orange Velvet cake doormidden en verdeel de helft van het glazuur over de onderste plak cake.
Leg de bovenste plak cake er weer op en smeer de hele taart in het met het roomkaasglazuur.
Strooi geraspte kokos over de bovenkant van de taart en zet nog even in de koelkast zodat het glazuur wat kan op stijven.