Ga terug
+ servings
Orange velvet cake
Recept afdrukken
No ratings yet

Orange Velvet cake met witte chocolade & kokos

Geïnspireerd op de Red Velvet cake is deze Orange Velvet cake met witte chocolade en kokos perfect voor Koningsdag.
Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd1 uur 30 min
Afkoelen2 uur
Totale tijd4 uur
Gang: dessert, taart, toetje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kokos, koningsdag, orange velvet, oranjetaart, red velvet, roomkaasglazuur, witte chocolade
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • springvorm, 24 cm doorsnede
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Voor de cake

  • 200 g kristalsuiker
  • 100 g zachte boter
  • 4 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 400 g bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 ml volle melk
  • oranje kleurstof
  • 175 g witte chocolade - in grove stukken

Topping en vulling

  • 400 g naturel roomkaas - op kamertemperatuur
  • 200 g boter - op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g poedersuiker
  • 50 g geraspte kokos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de springvorm goed in.
  • Klop voor de cake de kristalsuiker met de boter romig. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en daarna ook het vanille-extract.
  • Doe de bloem, bakpoeder en zout in de kom en schenk de melk erbij. Spatel het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Voeg beetje bij beetje oranje kleurstof toe terwijl je blijft roeren door het beslag. Voeg net zoveel toe voor het door jou gewenste resultaat. Kleurgel is vaak wat sterker dus daar zul je minder van nodig hebben dan bijv. de kleurstoffen van Dr. Oetker.
  • Spatel tot slot de witte chocolade door het cakebeslag en schep het beslag in de springvorm.
  • Strijk de bovenkant glad en bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. Prik een satéprikker in het midden van de cake. Als je deze er schoon uittrekt is de cake gaar.
  • Laat de cake helemaal afkoelen.
  • Maak ondertussen het roomkaasglazuur. Doe hiervoor de roomkaas en de zachte boter in de kom van de keukenmachine en klop het geheel luchtig.
  • Voeg dan het vanille-extract en de poedersuiker toe en klop tot een klontvrij glazuur.
  • Snijd de Orange Velvet cake doormidden en verdeel de helft van het glazuur over de onderste plak cake.
  • Leg de bovenste plak cake er weer op en smeer de hele taart in het met het roomkaasglazuur.
  • Strooi geraspte kokos over de bovenkant van de taart en zet nog even in de koelkast zodat het glazuur wat kan op stijven.