Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Recept afdrukken
4
van
4
stemmen
Buffalo Cauliflower wings met yoghurtdipsaus
Deze Buffalo Cauliflower wings zijn een vegetarische variant van de traditionele Buffalo wings, die je natuurlijk ook gewoon met kip kunt maken. Het frisse yoghurtsausje gaat de pittige smaak van de buffalosaus tegen.
Voorbereidingstijd
15
min
Bereidingstijd
40
min
Totale tijd
55
min
Gang:
bijgerecht, hoofdgerecht, snack
Keuken:
Amerikaans
Trefwoord:
bloemkool, buffalo wings, cauliflower wings, hartige snack, vegetarisch, yoghurtdipsaus
Porties:
4
personen
Equipment
oven
bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
Buffalo caulifower wings
1
bloemkool
100
g
bloem
1
tl
paprikapoeder
1
tl
uienpoeder
1
tl
knoflookpoeder
1
tl
zout
200
ml
karnemelk
30
g
ongezouten roomboter
- gesmolten
1
flesje
Frank's Red Hot Buffalo Sauce
Yoghurtdipsaus
50
g
Griekse yoghurt
verse bieslook
- fijngehakt
verse peterselie
- fijngehakt
1
tl
citroensap
Instructies
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Snijd de bloemkool in hapklare roosjes en was deze even grondig. Dep droog met een vel keukenrol.
Doe de bloem, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en de karnemelk in een kom en klop dit even goed op tot een dik beslag.
Wentel de bloemkoolroosjes door het beslag en verspreid deze over de bakplaat.
Bak de bloemkoolroosjes 20 minuten in het midden van de oven. Draai ze na 20 minuten om en bak ze nog eens 20 minuten.
Doe de boter en de Frank's Hot Sauce in een pannetje en verwarm dit even op het vuur.
Wentel de bloemkoolroosjes door de buffalo saus zodra ze uit de oven komen.
Roer alle ingrediënten voor de yoghurtdipsaus door elkaar en serveer deze bij de buffalo cauliflower wings.