Ga terug
+ servings
Broodje Surinaamse kip
Recept afdrukken
3.63 van 24 stemmen

Broodje Surinaamse kip

Maak dit Broodje Surinaamse kip naar eigen smaak pittiger door meer sambal te gebruiken. Mocht je op zoek zijn naar zachte broodjes dan kun je bij de Turkse supermarkt terecht.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: lunch
Keuken: Surinaams
Trefwoord: broodje, broodje warm vlees, surinaamse kip, warm vlees
Porties: 4 broodjes

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el azijn
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 el tomatenketchup
  • 1 tl sambal

En verder

  • 500 g kippendijfilet - in blokjes
  • 4 pistoletjes
  • komkommer

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kom en roer goed door.
  • Doe de blokjes kippendijfilet bij de marinade in de kom en schep het geheel goed door. Je kunt ervoor kiezen de kip een paar uur te laten marineren, maar ik ben daar altijd veel te lui voor. Het komt de smaak eigenlijk wel ten goede maar ja... wie heeft er nou het geduld hiervoor.
  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en schep de kip in de pan. Neem niet alle marinade mee, dan wordt het wel erg nat in de pan namelijk.
  • Bak de kip in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd de broodjes in en schep de Surinaamse kip in de broodjes.
  • Top de kip af met (zoetzure) komkommer en serveer de broodjes direct.