Ga terug
+ servings
Rijstsalade met zalm in sojasaus, honing en knoflook
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Rijstsalade met zalm in sojasaus, honing en knoflook

Als je zin hebt in een lichte maaltijd is deze Rijstsalade met Zalm in Sojasaus, met Honing en Knoflook een goede keus. De salade zit knettertjevol groene groenten en dankzij de rijst is de salade vullend genoeg om te dienen als avondeten.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Japans
Trefwoord: gezond, groenten, lichte maaltijd, maaltijdsalade, salade, vis, zalm
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 75 g zilvervliesrijst
  • 170 g zalm - moot, in blokjes gesneden
  • 1/2 courgette - in slierten of geraspt
  • 75 g soja bonen
  • 100 g bimi
  • sesamzaadjes - voor garnering

Marinade voor de zalm

  • 1/2 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • 1,5 el sojasaus

Dressing

  • 3 el sesamolie
  • 1/2 cm verse gember - geraspt
  • 1,5 el citroensap
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak ondertussen de marinade voor de zalm door alle ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen, en voeg de blokjes zalm eraan toe zodat de marinade erin kan trekken.
  • Maak ook de dressing door de ingrediënten hiervoor met elkaar te mengen, zet het bakje apart.
  • Zet twee pannen op het vuur en bak in de ene pan de zalmblokjes gaar, en in de andere pan verhit je een beetje sesamolie om daar de bimi in te bakken.
  • Maak ondertussen je bord of schaal op door de slierten of geraspte courgette erover te verdelen, samen met de sojabonen. Voeg de rijst eraan toe en wanneer het klaar is; de zalm en de bimi. Dressing en sesam erover en klaar!