Ga terug
+ servings
Garlic knots
Recept afdrukken
No ratings yet

Garlic Knots

Voor de echte liefhebber van knoflook zijn deze Garlic Knots een aanrader om eens te proberen. En sowieso gaat er niets boven versgebakken broodjes als je het mij vraagt.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Rusttijd1 uur 30 minuten
Totale tijd2 uur 15 minuten
Gang: bijgerecht, brood
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: bijgerecht, brood, broodrecept, garlic knots, knoflookbrood, recept, warme broodjes
Porties: 16 broodjes

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • steelpan
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Brooddeeg

  • 500 g bloem
  • 1 zakje instant gist - 7 g
  • 350 ml lauwwarm water
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 2 teentjes knoflook - geraspt

Topping

  • 75 g roomboter - gesmolten
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • grof zeezout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor het brooddeeg in een kom en kneed het geheel in 10 minuten tot een soepel en plakkerig deeg.
  • Kneed na een uur het deeg nog een keer door en snijd het in 16 gelijke stukken. Rol ieder stuk bloem uit tot een streng. Gebruik bloem om het aanrecht te bebloemen en het deeg niet extreem te laten plakken.
  • Vouw van iedere streng deeg een knoop. Dit doe je door eerst een lus te maken van het deeg. Laat de uiteindes hierbij overlappen. Vouw één uiteinde van de streng onder de lus door; het andere uiteinde vouw je aan de bovenkant door de lus.
    Garlic knots knooptechniek
  • Leg de broodknopen met een beetje afstand op de bakplaat. Dek af met een theedoek een laat de broodjes nog eens 30 minuten rijzen.
  • Roer ondertussen de boter, knoflook en peterselie voor de topping door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ boven- onderwarmte.
  • Smeer na het rijzen de broodjes aan de bovenkant in met de topping en strooi het zout er overheen.
  • Bak de broodjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.