Met een salade is deze Spinazie-champignonquiche heerlijk als diner maar koud is het ook lekker als lunch.
Voorbereidingstijd20min
Bereidingstijd40min
Totale tijd1uur
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: champignons, quiche, spinazie, vega
Porties: 1quiche (30cm)
Equipment
quichevorm (30 cm doorsnede)
garde
Koekenpan
zeef
Ingrediënten
1velvers taartdeeg
2teentjes knoflook
1rode ui- gesnipperd
400gchampignons- in plakjes
400gspinazie
6eieren
150goude kaas- geraspt
2elpijnboompitjes
peper en zout
Instructies
Haal het taartdeeg uit de koelkast en laat even 5 minuten liggen. Vet ondertussen de quichevorm in en verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot deze goed beginnen te geuren. Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze slinken.
Doe tot slot de spinazie in de koekenpan en schep alles om tot de spinazie is geslonken. Schep het groentemengsel in een zeef en laat goed uitlekken.
Klop ondertussen de eieren met de oude kaas op en voeg hier peper en zout aan toe.
Bekleed de quichevorm met het taartdeeg. Snijd overhangende stukken deeg af.
Schep de uitgelekte groenten door het eimengsel en schep de complete mix in de taartvorm.
Strooi de pijnboompitjes over de quichevulling en bak de quiche in het midden van de oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de quiche heel even iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.