Ga terug
+ servings
rozemarijn-knoflookbrood
Recept afdrukken
3.7 van 10 stemmen

No knead rozemarijn-knoflookbrood

De titel zegt het eigenlijk al: voor dit no knead rozemarijn-knoflookbrood hoef je het deeg niet eerst te kneden. Super makkelijk dus, al moet je er wel even wat tijd voor uittrekken om het brood te maken. Het moet namelijk best wel een tijdje rusten in de koelkast, maar hé: minimale effort met groots resultaat!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd45 min
Wachttijd4 uur 30 min
Totale tijd5 uur 25 min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: brood, homemade, knoflookbrood, no knead, rozemarijn, zelfgemaakt, zonder kneden
Porties: 1 brood

Equipment

  • gietijzeren pan
  • vel bakpapier

Ingrediënten

  • 450 g (evt. volkoren)bloem
  • 1 zakje instant gist - 7 g
  • 1,5 tl zout
  • 3 takjes rozemarijn - blaadjes fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook - fijn gehakt
  • 350 ml lauwwarm water

Instructies

  • Doe de bloem, gist, zout, rozemarijn en knoflook in een kom en schep de ingrediënten even om.
  • Roer met een houten lepel terwijl je het water langzaam toevoegt. Roer net zolang tot de ingrediënten goed zijn gemengd en het deeg een bol wil vormen. Let op: het is super plakkerig!
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg minimaal 4 uur, maximaal een hele nacht rijzen.
  • Bebloem het aanrecht en leg hier het brooddeeg op. Vouw het deeg twee keer dubbel en leg het op een vel bakpapier. Laat het afgedekt met een theedoek nogmaals 30 minuten rusten.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220℃ hetelucht en zet de gietijzeren pan vast tijdens het voorverwarmen in de oven zodat de pan ook heet kan worden.
  • Til het bakpapier met daarop het brooddeeg op en leg dit in de pan. Maak kruislings een inkeping in het deeg met een scherp mes en bak het brood 30 minuten in de oven met de deksel op de pan.
  • Verwijder na 30 minuten de deksel en bak het brood nog 10-15 minuten tot de bovenkant goudbruin is gekleurd.
  • Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt. Bewaar in een papieren zak.