Ga terug
+ servings
Japanse souffle pancakes
Recept afdrukken
4.23 van 45 stemmen

Japanse soufflé pancakes

Japanse soufllé pancakes zien er niet alleen spectaculair uit maar bij de eerste hap ben je verkocht, zo lekker zijn ze.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: brunch, lunch, ontbijt
Keuken: Japans
Trefwoord: fluffy pancakes, japanse pancakes, pancakes, soufflé pancakes
Porties: 6 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 3 eieren - gesplitst
  • 3 el kristalsuiker
  • 2 el melk
  • 1/4 tl vanille-extract
  • 50 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder

Instructies

  • Doe de eiwitten samen met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop de eiwitten tot stijve pieken.
  • Klop ondertussen in een andere kom de eidooiers met de melk en het vanille-extract luchtig.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel.
  • Zeef de bloem en bakpoeder boven het eimengsel en spatel het geheel rustig tot een klontvrij beslag.
  • Smelt een beetje boter in een koekenpan en schep hierin hoopjes van het pancakebeslag. De hoopjes mogen echt wel een centimeter of drie hoog zijn.
  • Bak de pancake aan de onderkant op middelhoogvuur goudbruin. Flip hem daarna voorzichtig en bak ook de andere kant goudbruin.
  • Serveer de pancakes direct.