Ga terug
+ servings
Orzo carbonara met burrata en basilicum
Recept afdrukken
4 van 5 stemmen

Orzo carbonara met burrata en basilicum

Dat je kunt variëren op bestaande recepten laat ik je zien met deze Orzo carbonara met burrata en basilicum. Een lekkere twist op de bekende pasta carbonara. Net iets frisser, iets zomerser wellicht.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: hoofdgerecht, makelijke maaltijd
Keuken: Italiaans
Trefwoord: burrata, carbonara, makkelijke maaltijd, orzo, pasta, rijstsalade
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g Orzo
  • 6 eidooiers
  • 100 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 250 g spekblokjes
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • zwarte peper
  • 1 bol burrata
  • verse basilicum

Instructies

  • Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de Parmezaanse kaas op en zet even apart.
  • Bak de spekblokjes met de knoflook in een droge, ruime koekenpan terwijl de orzo kookt.
  • Giet de gaargekookte orzo af. Draai het vuur onder de koekenpan laag en schep de Orzo bij de spekblokjes in de pan. Schep even goed om.
  • Schenk de eidooiers met de Parmezaan in de pan en roer alles snel door zodat de ei niet stolt maar wel gaart. Breng de orzo carbonara op smaak met zwarte peper.
  • Schep de orzo carbonara in diepe borden en verdeel de burrata en verse basilicum er overheen. Serveer direct.