Ga terug
+ servings
Ketoproof cinnamonroll cheesecake
Recept afdrukken
No ratings yet

Ketoproof cinnamonroll-cheesecake

Deze cinnamonroll-cheescake is ketoproof gemaakt en past daarom geheel binnen een ketogeen-dieet. Genieten zonder zorgen dus, hoe fijn is dat. En geloof mij: aan de smaak heb ik geen concessies gedaan hoor!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd1 uur 15 min
wachttijd6 uur
Totale tijd7 uur 25 min
Gang: nagerecht, traktatie, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheesecake, cinnamonroll cheesecake, kaneelcheesecake, keto, koolhydraatarm, taart
Porties: 1 taart (23 cm)

Equipment

  • springvorm, 24 cm doorsnede
  • vel bakpapier
  • ovenschaal met laagje water

Ingrediënten

Voor de bodem

Cheesecakebeslag

  • 600 g suikervrije roomkaas - bv Philadelphia naturel
  • 125 g zure room
  • 1 vanillestokje
  • 100 g SPLENDA Stevia kristalpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Cinnamonroll vulling

  • 30 g roomboter - gesmolten
  • 100 g SPLENDA Stevia kristalpoeder
  • 1/2 el kaneelpoeder

Topping

  • 200 g suikervrije roomkaas - op kamertemperatuur
  • 75 g roomboter - op kamertemperatuur
  • 1 vanillestokje
  • 50 g Greensweet poedersuiker

Instructies

  • Plaats de ovenschaal met het laagje water onderin de oven en verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte.
  • Bekleed de springvorm met het vel bakpapier en vet de randen in.
  • Roer voor de cheesecakebodem alle ingrediënten door elkaar en duw de bodemmix goed op de bodem van de springvorm.
  • Doe voor het cheesecakebeslag de roomkaas, zure room, het merg van een vanillestokje, kaneelpoeder en de SPLENDA Stevia kristalpoeder in de kom van een keukenmachine en klop het geheel tot een glad beslag.
  • Voeg vervolgens een voor een de eieren en tot slot de eidooier toe. Spatel deze rustig door het cheesecakbeslag.
  • Schep voor de cinnamonroll vulling alle ingrediënten door elkaar.
  • Schenk de helft van het cheesecakebeslag in de springvorm en verdeel hier lukraak de helft van de cinnamonroll vulling overheen.
  • Schenk dan de rest van het cheesecakebeslag in de vorm en laat hier de rest van de cinnamonroll vulling invallen.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven in 75 minuten gaar.
  • Zet de deur van de oven op een kiertje en laat de cheesecake minimaal een uur in de oven met de deur open staan.
  • Haal de cheesecake na een uur uit de oven en laat hem op het aanrecht afkoelen. Dikke kans dat de cheesecake is gescheurd aan de bovenkant maar maak je daar vooral niet druk om.
  • Zet de cheesecake een paar uur, bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast tot hij volledig is opgesteven.
  • Maak de topping door alle ingrediënten met het vanillemerg op te kloppen tot een glad glazuur. Verdeel het glazuur over de hele cheesecake en snijd de taart in punten.