Ga terug
+ servings
Pad thai
Recept afdrukken
4.34 van 3 stemmen

Pad Thai

Pad Thai is één van de meest bekende gerechten van Thailand je maakt het makkelijk zelf in je eigen keuken. Het is een heel toegankelijk gerecht omdat het totaal niet pittig is.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd25 min
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Aziatisch, Thais
Trefwoord: aziatisch, makkelijke maaltijd, noedels, pad thai, thais gerecht
Porties: 2 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 125 g rijstnoedels
  • 250 g garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 3 bosuien - in stukken, alleen het groen
  • 100 g taugé
  • 2 eieren - geklutst
  • 1 el tamarindepasta
  • 1 el donderbruine basterdsuiker
  • 1 el vissaus
  • 1/2 el gedroogde chilivlokken
  • 2 el geroosterde pinda's
  • partjes limoen

Instructies

  • Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
  • Verhit een beetje olie in een wok en voeg hier de garnalen aan toe. Schep even goed om en doe de knoflook, sjalot en bosui erbij. Bak het geheel tot de garnalen gaar zijn.
  • Roer de tamarinde, suiker, vissaus en chilivlokken door elkaar en schep de wokpasta in de pan. Roer goed door.
  • Voeg vervolgens de taugé en de gaargekookte noedels toe. Schep alles om.
  • Maak een kuiltje in het midden van de noedels en schenk hier de geklutste eieren in. Laat zachtje stollen en schep dan de ei door de noedels.
  • Serveer de pad thai met geroosterde pinda's en partjes limoen.