Ga terug
+ servings
Carnitas
Recept afdrukken
No ratings yet

Carnitas

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd2 uur 50 min
Totale tijd3 uur 5 min
Porties: 4 personen

Equipment

  • ovenbestendige (braad)pan of slowcooker

Ingrediënten

  • 1 kg schouderkarbonade - zonder bot

Dry rub

  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout

Voor in de pan

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el jalapeño - fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 sinaasappel

Om te serveren

  • 12 soft taco's - gordita's
  • avocado
  • zwarte bonen
  • tomaat/wortel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150℃ hetelucht.
  • Roer alle ingrediënten voor de dry rub door elkaar en wrijf hier het vlees mee in.
  • Leg het ingewreven vlees in de ovenbestendige pan en voeg hier de ui, knoflook, jalapeño, olijfolie en sinaasappelsap aan toe.
  • Doe de deksel op de pan en zet de pan 2,5 uur in de oven. Gaar het vlees tot het uit elkaar valt.
  • Trek het vlees met behulp van twee vorken uit elkaar.
  • Verhit een koekenpan op de kookplaat en bak hierin het vlees tot de randjes knapperig worden. Zorg ervoor dat het vlees niet droog wordt, dus schep af en toe een lepel van het kookvocht dat nog in de pan zit bij het vlees. Bak het geheel ongeveer 20 min op middelhoog tot hoog vuur.
  • Serveer het vlees in soft taco's met avocado, zwarte bonen, tomaten(salsa) of andere groenten naar wens.