Ga terug
+ servings
Romige tomatengnocchi met burrata
Recept afdrukken
4.84 van 6 stemmen

Romige tomatengnocchi met burrata

Burrata maakt deze tomatengnocchi zo lekker romig dat je ervan blijft eten. Een beetje zomer op je bord, dat is alles wat je wilt toch?
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd55 min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: burrata, gnocchi, hoofdgerecht, makkelijke maaltijd, pastagerecht, tomaten, tomatengnocchi, zomergerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik cherrytomaatjes
  • 150 ml slagroom of kookroom
  • 10 g verse basilicum - grof gescheurd
  • 2 bollen burrata
  • peper en zout
  • olijfolie - extra vierge

Instructies

  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een beetje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 5 minuten mee.
  • Schenk de cherrytomaatjes in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Schenk dan de slagroom in de pan en voeg de basilicum toe. Roer een keertje door en schep dan de gnocchi bij de saus in de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep alles even goed om en schep de gnocchi in diepe borden. Verdeel de burrata over de borden, besprenkel het gerecht met extra vierge olijfolie en maak eventueel af met nog wat extra basilicum.