Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Cheeseburgersoep
Het klinkt misschien wat vreemd maar deze cheeseburgersoep is echt heel lekker. En zeker het proberen waard.
Voorbereidingstijd
20
min
Bereidingstijd
40
min
Totale tijd
1
uur
Gang:
hoofdgerecht, lunch, soep
Keuken:
Amerikaans
Trefwoord:
cheeseburger, maaltijdsoep, soep
Porties:
8
kommen
Ingrediënten
klont boter
2
winterpenen
in blokjes
3
stengels
bleekselderij
in stukjes
1
ui
gesnippers
1
teentje
knoflook
fijngehakt
2
middelgrote
vastkokende aardappelen
in blokjes
1
L
kippenbouillon
500
g
rundergehakt
3
el
maizena
3
el
water
125
g
crème fraîche
150
g
Cheddar
geraspt
peper en zout
Instructies
Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de wortel, bleekselderij, ui, knoflook en aardappels in. Doe dit voor ongeveer 5 minuten.
Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de groenten in 20/25 minuten gaar.
Bak ondertussen in een koekenpan het gehakt rul.
Roer de maizena met het water los en voeg dit aan de soep toe. Roer goed door, de soep zal nu vanzelf wat indikken.
Doe de crème fraîche, Cheddar en het gehakt in de soeppan en roer door tot de crème fraîche en de kaas helemaal gesmolten zijn.
Breng de soep op smaak met peper en zout.