Cheeseburgersoep
Het klinkt misschien wat vreemd maar deze cheeseburgersoep is echt heel lekker. En zeker het proberen waard.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheeseburger, maaltijdsoep, soep
Servings: 8 kommen
- klont boter
- 2 winterpenen in blokjes
- 3 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 ui gesnippers
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 middelgrote vastkokende aardappelen in blokjes
- 1 L kippenbouillon
- 500 g rundergehakt
- 3 el maizena
- 3 el water
- 125 g crème fraîche
- 150 g Cheddar geraspt
- peper en zout
Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de wortel, bleekselderij, ui, knoflook en aardappels in. Doe dit voor ongeveer 5 minuten.
Schenk de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de groenten in 20/25 minuten gaar.
Bak ondertussen in een koekenpan het gehakt rul.
Roer de maizena met het water los en voeg dit aan de soep toe. Roer goed door, de soep zal nu vanzelf wat indikken.
Doe de crème fraîche, Cheddar en het gehakt in de soeppan en roer door tot de crème fraîche en de kaas helemaal gesmolten zijn.
Breng de soep op smaak met peper en zout.