Ga terug
+ servings
Soesjes met gerookte zalmmousse
Recept afdrukken
3.34 van 3 stemmen

Soesjes met gerookte zalmmousse

Porties: 20 stuks

Equipment

  • spuitzak met rond spuitmondje
  • foodprocessor of hakmolentje
  • spuitzak met gekarteld spuitmondje

Ingrediënten

Soesjes:

  • 200 ml volle melk
  • 100 g ongezouten boter
  • 100 g bloem
  • snuf zout
  • 4 eieren

Vulling:

  • 200 g gerookte zalm
  • 100 g mascarpone
  • 50 ml slagroom
  • sap van 1 citroen
  • 2 takjes dille + extra
  • 1 potje zalmeitjes
  • peper en zout

Instructies

  • Begin met het maken van de soesjes zodat deze kunnen afkoelen. Breng hiervoor de melk samen met de boter en een snuf zout aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur zodra de melk heeft gekookt en de boter helemaal is gesmolten.
  • Voeg de bloem toe en roer het geheel tot er een bal deeg ontstaat.
  • Voeg een voor een de eieren toe aan het soezendeeg. Roer na ieder ei goed door tot een glad beslag.
  • Verwarm de oven voor op 210℃ boven- en onderwarmte. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Schep het soezendeeg in de spuitzak met het ronde spuitmondje en spuit kleine hoopjes van ongeveer 1,5cm breed op de bakplaat. Houd hierbij voldoende afstand tussen de soesjes, ze zetten in de oven namelijk uit.
  • Maak je vinger licht nat en maak de bovenkant van de toefjes soezendeeg glad.
  • Bak de soesjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.
  • Doe voor de soezenvulling de gerookte zalm samen met de mascarpone, de room, citroensap, dille, peper en zout in de foodprocessor. MAal het geheel tot een gladde mousse.
  • Doe de zalmmousse in de spuitzak met het gekartelde spuitmondje.
  • Snijd de soesjes open en spuit er toefjes van de zalmmousse op.
  • Garneer de soesjes met gerookte zalmmousse met de zalmeitjes en extra dille.