Ga terug
–+ servings
vanilleyoghurt uit de instant pot
Recept afdrukken
3.23 van 9 stemmen

Vanilleyoghurt uit de instant pot

Bereidingstijd8 uur
Afkoelen8 uur
Totale tijd16 uur
Porties: 1 liter yoghurt

Ingrediënten

  • 1 liter volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 el naturel yoghurt

Instructies

  • Laat de pot van de instant pot vollopen met kokend water. Laat dit even staan, giet het water weg en maak de binnenkant van de pot droog. Dit om eventuele achtergebleven geurtjes en smaken van hartige gerechten te verwijderen.
  • Schenk de volle melk in de pot. Schraap het vanillemerg uit het stokje en voeg dit toe aan de melk.
  • Schep ook de yoghurt in pot en roer het geheel goed door tot de yoghurt helemaal is opgenomen.
  • Draai de deksel op de pot, laat het stoomventiel openstaan en druk op de Yoghurt-knop.
  • Zet de pot op stand Low en de timer op 8 uur.
  • Haal na 8 uur de deksel van de pot. Til de pot uit het apparaat en zet deze nog eens een uur of 8 in de koelkast zodat de yoghurt kan afkoelen en dikker kan worden.
  • Bewaar de zelfgemaakte yoghurt in een gesteriliseerde pot of fles, dan is 'ie ongeveer een week houdbaar.