Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Gehakttaart met Ketjap en Sambal

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: bijgerecht, borrelhapje, hoofdgerecht
Porties: 1 taart

Equipment

  • Taartvorm met losse bodem, met een doorsnede van 28cm

Ingrediënten

  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 900 gram rundergehakt
  • 2 zakjes nasikruiden ik gebruikte die van Conimex - 20 gram per stuk
  • 8 el ketjap manis
  • 2 tl sambal djeroek andere sambal is ook prima, ik had deze staan.
  • 1-2 el maizena meer wanneer nodig
  • 1 rol croissantdeeg
  • 300 gram geraspte kaas, pittig

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan, en voeg de ui toe. Bak de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Bak de knoflook even mee en voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt.
  • Voeg de nasikruiden, ketjap en sambal toe. Roer goed door het gehakt en laat ondertussen verder garen. Wanneer het gehakt gaar is, voeg je de maizena toe om de boel iets meer te binden.
  • Rol het deeg uit over de ingevette quichevorm. Druk goed aan en snijd de randen eraf. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi een beetje geraspte kaas over de bodem.
  • Stort het gehakt in de quichevorm en verdeel over de hele vorm. Verdeel daarna de rest van de kaas erover en schuif in de oven voor 30 minuten.