Ga terug
+ servings
Boursin sodabrood
Recept afdrukken
No ratings yet

Boursin sodabrood

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 1 klein brood

Equipment

  • bakblik van ca. 18x9 cm

Ingrediënten

  • 120 g patisseriebloem, Zeeuwse bloem of speltbloem
  • 100 g volkorenmeel
  • 3 g baksoda
  • 3 g zout
  • 220 g karnemelk
  • 120 g Boursin
  • 10 g appelciderazijn
  • paneermeel - ter decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210℃ boven- en onderwarmte. Vet het bakblik in en bekleed deze met bakpapier.
  • Zeef boven een ruime kom de bloem, meel, baksoda en zout. Voeg de zemelen van de meel die achterblijven in de zeef ook toe.
  • Meng in een maatbaker de karnemelk, Boursin en appelciderazijn met een staafmixer of vork.
  • Schenk de natte ingrediënten bij de droge en meng tot er geen losse bloem meer te zien is. Schraap het deeg bij elkaar.
  • Vul het bakblik en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een natte lepel. Bestrooi het brood met paneermeel.
  • Maak met een scherp, nat mes een snee tot op de bodem van het bakblik, over de lengte van het deeg.
  • Zet het bakblik in het midden van de oven en bak het brood in 30-40 minuten gaar. Dek de bovenkant, als die te snel bruin kleurt, na ongeveer 20 minuten af met aluminiumfolie.
  • Het brood is gaar als een satéprikker schoon uit het brood komt.
  • Til het brood uit het bakblik en laat het op een rooster afkoelen.