- Verwarm de oven voor op 210℃ boven- en onderwarmte. Vet het bakblik in en bekleed deze met bakpapier. 
- Zeef boven een ruime kom de bloem, meel, baksoda en zout. Voeg de zemelen van de meel die achterblijven in de zeef ook toe. 
- Meng in een maatbaker de karnemelk,  Boursin en appelciderazijn met een staafmixer of vork. 
- Schenk de natte ingrediënten bij de droge en meng tot er geen losse bloem meer te zien is. Schraap het deeg bij elkaar. 
- Vul het bakblik en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een natte lepel. Bestrooi het brood met paneermeel. 
- Maak met een scherp, nat mes een snee tot op de bodem van het bakblik, over de lengte van het deeg. 
- Zet het bakblik in het midden van de oven en bak het brood in 30-40 minuten gaar. Dek de bovenkant, als die te snel bruin kleurt, na ongeveer 20 minuten af met aluminiumfolie. 
- Het brood is gaar als een satéprikker schoon uit het brood komt.  
- Til het brood uit het bakblik en laat het op een rooster afkoelen.