Ga terug
+ servings
Koe Loe Yuk
Recept afdrukken
No ratings yet

Koe Loe Yuk

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd5 min
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 25 min
Porties: 6 personen (als bijgerecht)

Equipment

  • Frituurpan of wokpan met neutrale olie

Ingrediënten

Voor het beslag:

  • 375 g bloem
  • 125 g aardappelzetmeel
  • 1 ei
  • 1 el bakpoeder
  • 500 ml lauwwarm water
  • snuf zout

Voor het vlees:

  • 1 kg varkenshaas - in blokjes van 2x2 cm
  • 4 el aardappelzetmeel

Zoetzure saus*:

  • 500 ml water
  • 1 el tomatenpuree
  • 75 g kristalsuiker
  • 100 ml natuurazijn
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el aardappelzetmeel

Instructies

  • Roer alle ingrediënten voor het beslag door elkaar. Zorg voor een klontvrij beslag. Zet de kom een uur in de koelkast.
  • Meng de aardappelzetmeel met de varkenshaas en zet ook het vlees een uur in de koelkast.
  • Maak ondertussen de zoetzure saus. Doe hiervoor het water, tomatenpuree, suiker, azijn, gemberpoeder en gembersiroop in een steelpannetje. Breng het geheel aan de kook en kook net zolang tot de suiker is opgelost.
  • Roer 2 el aardappelzetmeel met 2 el water tot een papje en voeg deze toe aan de saus.
  • Kook de saus door tot deze dikker wordt. Draai het vuur uit en laat de saus afkoelen naar kamertemperatuur.
  • Verwarm de frituurpan of neutrale olie in een wok naar 190℃.
  • Wentel de blokjes varkenshaas door het beslag en laat ze in de hete olie vallen. Frituur de Koe Loe Yuk in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat uitlekken op een vel keukenrol en schep de Koe Loe Yuk vervolgens op een bord.
  • Schep een gewenste hoeveelheid zoetzure saus op de nog warme Koe Loe Yuk en serveer direct.

Notities

*Je maakt met dit recept meer zoetzure saus dan je waarschijnlijk nodig hebt. De saus laat zich goed in de koelkast bewaren en is heerlijk bij loempia's, als saus over Foe Yong Hai of Babi pangang.