Ga terug
+ servings

Aardappel Pastinaak Puree met Truffeltapenade

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd20 min
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: aardappelpuree
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram pastinaak
  • een flinke klont roomboter
  • 1 el truffeltapenade + extra voor garnering
  • peper
  • zout
  • eventueel een klein beetje truffelolie

Instructies

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Schil ondertussen de aardappelen en rasp de pastinaak. Hak alles in grove stukken en doe in de pan met kokend water.
  • Voeg wat zout toe en kook alles gaar. Test af en toe even met een vork, wanneer je er makkelijk in kunt prikken kun je de pan afgieten.
  • Doe vervolgens de stukken aardappel en pastinaak terug in de pan, voeg de roomboter toe en stamp het geheel tot een puree.
  • Voeg de truffeltapenade en peper en zout toe en roer dit er goed doorheen. Proef even of het nog meer van een van de drie nodig heeft.
  • Verdeel de puree in een schaal, of meerdere schaaltjes en maak af met nog wat extra truffeltapenade en eventueel een klein beetje truffelolie. Serveer de puree direct.