Ga terug
+ servings

Konijnenbouten met mosterdsaus

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd1 uur 30 min
Totale tijd1 uur 40 min
Porties: 6 personen

Equipment

  • diepe braadpan
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

Konijnenbouten met mosterdsaus

  • 100 g boter
  • 6 konijnenbouten
  • 6 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 el dijonmosterd
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 500 ml kippenbouillon

Geroosterde uien

  • 6 kleine uien
  • olijfolie

Instructies

  • Smelt de boter in een diepe braadpan en bak hierin de konijnenbouten rondom goudbruin. Doe dit eventueel per twee zodat er genoeg ruimte is in de pan. Haal vervolgens het vlees weer even uit de pan.
  • Fruit in het restant vet de knoflook aan tot deze goed begint te geuren. Doe het paprikapoeder, oregano, laurierblaadjes en de mosterd in de pan en schep even goed om.
  • Schenk vervolgens de witte wijnazijn en bouillon in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Leg de konijnenbouten terug in de pan en laat het vlees met de deksel op de pan een uurtje pruttelen op laag vuur. Haal na 40 minuten de deksel van de pan.
  • Rooster ondertussen de uien. Pel hiervoor de uien en verpak ze per stuk in een vel aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en stop de verpakte uien 10 minuten in de oven.
  • Haal na 10 minuten de uien uit het alumiumfolie en rooster de uien nog eens 20 minuten zonder folie.
  • Haal na een uur het vlees weer uit de pan en houdt dit warm op een bord onder aluminiumfolie of op lage temperatuur in de oven.
  • Laat de mosterdsaus nog even 10 minuutjes zonder deksel inkoken of gebruik een maizenapapje om de saus in te dikken.
  • Serveer de konijnenbouten met geroosterde ui en mosterdsaus.