Ga terug
–+ servings
Baileys sundae
Recept afdrukken
3.25 van 12 stemmen

Baileys Sundae

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 2 stuks

Equipment

  • bakplaat met bakpapier
  • steelpannetje
  • 2 hoge glazen

Ingrediënten

  • 50 g macadamia's
  • 50 g witte basterdsuiker
  • Baileys - hoeveelheid naar smaak
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 2 bollen chocolade-ijs

Instructies

  • Spreid de macadamia's uit over de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Doe de basterdsuiker in een steelpannetje en laat de suiker helemaal smelten. Verwarm de gesmolten suiker tot het een hazelnootkleur heeft gekregen.
  • Schenk de hele karamel over de macadamia's en laat volledig afkoelen. Breek dan de macadamia-karamel in stukken.
  • Schenk in ieder glas een laagje Baileys en verdeel daar de bollen ijs overheen.
  • Strooi de macadamia-karamel over de sundaes en maak af met kerstdecoratie.