Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3.14
van
15
stemmen
Baileys Sundae
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
5
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Servings:
2
stuks
Equipment
bakplaat met bakpapier
steelpannetje
2 hoge glazen
Ingredients
50
g
macadamia's
50
g
witte basterdsuiker
Baileys
- hoeveelheid naar smaak
4
bollen
vanille-ijs
2
bollen
chocolade-ijs
Instructions
Spreid de macadamia's uit over de met bakpapier beklede bakplaat.
Doe de basterdsuiker in een steelpannetje en laat de suiker helemaal smelten. Verwarm de gesmolten suiker tot het een hazelnootkleur heeft gekregen.
Schenk de hele karamel over de macadamia's en laat volledig afkoelen. Breek dan de macadamia-karamel in stukken.
Schenk in ieder glas een laagje Baileys en verdeel daar de bollen ijs overheen.
Strooi de macadamia-karamel over de sundaes en maak af met kerstdecoratie.