Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
2.97 van 30 stemmen

Linzen met aubergine, tomaat en yoghurt uit 'Simple' van Ottolenghi

Voorbereidingstijd1 uur 30 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur 45 min
Gang: hoofdgerecht
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 4 aubergines op enkele plekken ingeprikt met een mes
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 350 gram linzen uit blik, afgespoeld
  • 2 el olijfolie + extra om mee te besprenkelen
  • 1,5 el citroensap
  • 1 kleine teen knoflook fijngehakt
  • 3 el oreganoblaadjes
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • peper
  • zout
  • 400 gram kastanjechampignons in grove stukken
  • 4 takjes munt grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 230 graden of de hoogste ovenstand.
  • Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor 1 uur. Laat ze heel even afkoelen als ze klaar zijn en snijd ze dan in de lengte open en haal met een vork het vruchtvlees uit de schil. Doe al het vruchtvlees in een vergiet en zet in de gootsteen zodat het kan uitlekken (is belangrijk, anders krijg je een waterig gerecht). De schil kun je weggooien.
  • Verdeel de cherrytomaatjes over dezelfde bakplaat en rooster ze 12 minuten totdat ze licht geblakerd, opengebarsten en gaar zijn. Zet ze vervolgens apart.
  • Ondertussen bak je de kastanjechampignons op hoog vuur gaar. Giet ze af en doe de champignons bij het aubergine vruchtvlees in het vergiet.
  • Meng nu de linzen met het aubergine vruchtvlees, de cherrytomaatjes, de champignons, de olijfolie, het citroensap, de knoflook, twee eetlepels oregano, 3/4 tl zout en royaal peper.
  • Schep in een grote schaal en verdeel de yoghurt erover. Bestrooi met de grofgehakte munt, en het laatste beetje oregano. Sprenkel er een beetje olijfolie over en serveer direct.