Besmeer de pizzabodem met tomatensaus en strooi hier de geraspte mozzarella overheen.
Sla de kipfilet iets plat met een vleeshamer of deegroller.
Schep de Italiaanse kruiden door de bloem en wentel hier de kip door.
Haal de kipfilet vervolgens door het losgeklopte ei.
Schep de Parmezaan door de panko en paneer de kip ermee.
Verhit een lepel olie in een koekenpan en bak hierin de kip aan weerszijden goudbruin en knapperig. De kip hoeft niet per se helemaal gaar te zijn.
Snijd de krokante Kip Parmezaan in reepjes en verdeel deze over de helft van de pizzabodem.
Vouw de lege helft van de pizzabodem over de andere helft en vouw de randen om.
Smeer de bovenkant van de Calzone in met gesmolten boter en maak kleine inkepingen met een scherp mes.
Bak de Calzone 20-25 minuten in het midden van de oven tot hij bruin kleurt en het deeg helemaal gaar is.
Notities
*Ik gebruik hiervoor de verse pizzabodem van Albert Heijn. Deze wordt opgerold verkocht en geleverd met bakpapier. Je vindt 'm in het schap met de kant-en-klare quiches, vers bladerdeeg etc.