Ga terug
+ servings
Gado Gado burgers
Recept afdrukken
3.50 van 2 stemmen

Gado Gado burgers

Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1/2 komkommer - in plakjes
  • 4 vegaburgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 100 g wortel - julienne
  • 100 g taugé
  • 8 el pindasaus
  • gebakken uitjes

Voor de pindasaus:

  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 el pindakaas
  • 2 el donkere sojasaus
  • 1/2 tl sambal oelek

Instructies

  • Kook de eieren in circa 8 minuten hard en snijd ze in plakjes.
  • Bak de vegaburgers in een pan in een beetje boter of olie.
  • Maak ondertussen de pindasaus. Verwarm hiervoor de kokosmelk en de basterdsuiker in een pannetje. Roer zachtjes door tot de suiker is opgelost.
  • Voeg beetje bij beetje de pindakaas toe tot deze helemaal is opgenomen in de saus. Schenk de sojasaus erbij en roer door.
  • Voeg de sambal toe (dit kun je evt. ook weglaten) en laat de saus een paar minuutjes indikken. Mocht de saus te dik worden, voeg dan een beetje melk of water toe.
  • Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze kort met de binnenkant naar beneden in een droge koeken- of grillpan.
  • Beleg de broodjes met plakjes komkommer, een handje wortel, de vegaburger, plakjes ei, wat taugé en als laatste de pindasaus. Bestrooi met gebakken uitjes en dek af met het broodkapje.