Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Focaccia's met Knoflookolijven

Porties: 3 focaccia's

Ingrediënten

Focaccia

  • 500 gram bloem
  • 1 zakje gist (7 gram)
  • 1 tl zout
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie

Overig

  • 200 gram knoflookolijven in plakjes gesneden
  • 3 el olie uit het bakje van de knoflookolijven

Instructies

  • Mix de droge ingrediënten voor het deeg met elkaar en voeg daarna het water en de olijfolie toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Ik gebruikte hiervoor een keukenmachine met deeghaak en ik heb het deeg zo'n 8-10 minuten op een rustige stand laten kneden.
  • Vet vervolgens een kom in met een beetje olijfolie, leg de bol deeg erin en dek de kom af met vershoudfolie. Laat een uur rijzen tot het deeg is verdubbeld in formaat.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Verdeel het deeg in drie gelijke delen, bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg met een deegroller tot een ovale vorm van ongeveer 1cm dik.
  • Leg de drie plakken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een satéprikker of vork gaatjes in het deeg.
  • Bestrijk de focaccia's met de olie uit het bakje olijven en verdeel daarna de olijven erover.
  • Schuif in de oven voor 15-20 minuten.