Ga terug
+ servings

Doperwtjestaart met beenham

Porties: 1 taart (30 cm)

Ingrediënten

  • 1 vel vers taartdeeg - bijv. van Tante Fanny
  • 5 eieren - losgeklopt
  • 2 tl verse bieslook - fijngesneden
  • 50 gr crème fraîche
  • 100 gr belegen kaas - geraspt
  • 150 gr beenhamreepjes
  • 100 gr doperwtjes - vers/uit de vriezer
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een quichevorm van 30cm in of bekleed hem met een bakpapier.
  • Drapeer het taartdeeg in de quichevorm. Snijd het overtollige deeg weg.
  • Doe de bieslook, crème fraîche en kaas bij de losgeklopte eieren in de kom en klop nogmaals op.
  • Voeg de beenhamreepjes, peper en zout toe en schep goed om. Schenk de eivulling in de quichevorm.
  • Verdeel de doperwtjes over het eibeslag en bak de hartige taart 30 minuten in het midden van de oven tot de vulling gestold is en het deeg gaar.