Doperwtjestaart met beenham
Servings: 1 taart (30 cm)
- 1 vel vers taartdeeg - bijv. van Tante Fanny
- 5 eieren - losgeklopt
- 2 tl verse bieslook - fijngesneden
- 50 gr crème fraîche
- 100 gr belegen kaas - geraspt
- 150 gr beenhamreepjes
- 100 gr doperwtjes - vers/uit de vriezer
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200℃ en vet een quichevorm van 30cm in of bekleed hem met een bakpapier.
Drapeer het taartdeeg in de quichevorm. Snijd het overtollige deeg weg.
Doe de bieslook, crème fraîche en kaas bij de losgeklopte eieren in de kom en klop nogmaals op.
Voeg de beenhamreepjes, peper en zout toe en schep goed om. Schenk de eivulling in de quichevorm.
Verdeel de doperwtjes over het eibeslag en bak de hartige taart 30 minuten in het midden van de oven tot de vulling gestold is en het deeg gaar.