Ga terug
+ servings
Gefrituurde cheesecakebites
Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde cheesecakebites

Porties: 49 stuks*

Ingrediënten

Voor de cheesecake:

  • 200 gr Digestives - verkruimeld
  • 75 gr boter
  • 400 gr naturel roomkaas
  • 1 tl vanille-aroma
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 el bloem
  • 2 eieren
  • 1 eidooier

Beignetbeslag:

  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr kristalsuiker
  • 250 ml volle melk

En verder:

  • olie om in te frituren
  • jam
  • poedersuiker

Instructies

  • Begin een dag van tevoren met het maken van de cheesecake. Bekleed hiervoor een vierkante bakvorm van 25x25 cm met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven voor op 150℃ en zet een schaal met water onderin de oven.
  • Smelt de boter en roer de koekkruimels hier doorheen. Stort de bodemmix in de bakvorm en druk goed aan met je handen of bolle kant van de lepel.
  • Klopt voor het cheesecakebeslag alle ingrediënten m.u.v. de eieren op tot alles goed gemengd is.
  • Spatel vervolgens de eieren en eidooier rustig door het beslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de bakvorm en bak de cheesecake 1 uur boven het water bad.
  • Zet de oven uit en de ovendeur op een kier. Laat de cheesecake een uur in de oven afkoelen en vervolgens naar kamertemperatuur op het aanrecht.
  • Zet de cheesecake een nacht in de koelkast om volledig op te stijven.
  • Snijd de cheesecake de volgende dag in blokjes en leg de cheesecakeblokjes minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Klop voor het beignetbeslag alle ingrediënten tot een egaal beslag dat iets dikker is dan pannenkoekenbeslag. Verwarm de olie in een frituurpan of grote wok naar 190℃.
  • Prik een bevroren cheesecakeblokje aan een satéprikker en wentel de cheesecake door het beignetbeslag.
  • Laat de cheesecake in de hete olie vallen en frituur de cheesecakebites 3-4 minuten in de hete olie goudbruin. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Stapel de cheesecakebites op en serveer ze met jam (maak deze eventueel een beetje warm om hem vloeibaarder te krijgen) en poedersuiker.

Notities

*Ik sneed mijn vierkante cheesecake uiteindelijk in 7x7 banen, maar hier kun je natuurlijk mee variëren. Hoe groter je de stukken snijdt, hoe minder beignets je uit dit recept haalt. Maar 49 vond ik persoonlijk prima en het zorgde voor hapklare stukken.