Ga terug
+ servings
Double Steakhouse Burger
Recept afdrukken
No ratings yet

Double Steakhouse Burger à la Burger King

Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes Cheddar - smeltkaas
  • 2 el barbecuesaus*
  • 2 el gebakken uitjes
  • 1 tomaat - in plakjes
  • 2 blaadjes romaine sla

Instructies

  • Doe het gehakt samen met de ei, peper en zout in een kom en kneed het goed door. Vorm vier grote burgers van de gehaktmix.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Leg de plakjes ontbijtspek op de bakplaat en bak ze in 15 minuten krokant. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Halveer de hamburgerbroodjes en smeer de binnenkant lichtjes in met een beetje boter of olie. Grill de binnenkant van de broodjes even kort in een droge (koeken)pan tot ze licht krokant zijn.
  • Bak ondertussen de burgers in een droge koekenpan gaar. Leg zodra je de burgers omdraait een plakje Cheddar op de burgers zodat de kaas kan smelten.
  • Stapel twee cheeseburgers op de onderste helft van de hamburgerbroodjes op.
  • Leg hier twee plakjes krokante bacon bovenop, gevolgd door de barbecuesaus.
  • Verdeel tot slot de gebakken uitjes, tomaat en sla over de burgers en leg het kapje op de broodjes.
  • Serveer de burgers direct.

Notities

*Voel je vrij om de barbecuesaus zelf te maken. Mocht je hier geen zin in hebben dan gaat mijn voorkeur altijd uit naar de barbecuesaus van Saus.Guru of Black Jack Smokey BBQ saus van Remia.