Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Taco's met Zoete Aardappel, Bloemkool en Paprikasaus

Ingrediƫnten

  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 500 gram zoete aardappel in blokjes
  • 2 zoete puntpaprika's gehalveerd
  • olijfolie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 6-8 taco's
  • een paar takjes koriander fijngehakt
  • 1 limoen

Paprikasaus

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1,5 tl paprikapoeder gerookt
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en zet de ovenstand indien mogelijk op grill vanaf de bovenkant.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de bloemkoolroosjes ongeveer 4 minuten. Giet ze daarna direct af.
  • Verdeel de blokjes zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat (houd ruimte over voor de twee gehalveerde zoete puntpaprika's) en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi het knoflookpoeder en een beetje peper en zout erover en schuif in de oven voor 10 minuten.
  • Leg na 5 minuten ook de zoete puntpaprika's op de bakplaat, met de bolle kant naar boven.
  • Haal na weer 5 minuten (in totaal dus 10 minuten) de bakplaat uit de oven.
  • Verhit ondertussen een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkoolroosjes een beetje bruin.
  • Stop twee halve, gegrilde zoete puntpaprika's in de foodprocessor en maal samen met de Griekse yoghurt, het paprikapoeder en een beetje peper en zout tot een lichtrode saus.
  • Snijd de andere zoete puntpaprika in blokjes en hussel met de zoete aardappel en gebakken bloemkool door elkaar.
  • Vul de taco's met het groentenmengsel en lepel er wat van de saus overheen. Maak af met een beetje verse koriander en limoensap.