Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3 van 5 stemmen

Italiaanse bollen met ei uit de oven

Porties: 2 bollen

Ingrediënten

  • 2 Italiaanse bollen om af te bakken
  • handje geraspte mozzarella
  • handje Parmezaanse kaas schaafsel
  • 2 eieren maat S
  • 10 cherrytomaatjes
  • 6 plakjes parma- of serranoham
  • verse basilicum fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de bovenkant van de bollen eraf, en hol de bollen een beetje uit zodat je ruimte creëert om ze te vullen.
  • Strooi wat van beide kazen in de uitgeholde bollen en draai van de ham rolletjes. Leg deze op de kaas of zet ze net zoals op de foto, tegen de kant aan.
  • Breek nu de eitjes boven de Italiaanse bollen en zet ze in de oven 10-12 minuten. Het ei moet gestold zijn.
  • Na 4 minuten leg je op een velletje bakpapier ook de cherrytomaatjes in de oven, zodat deze geroosterd worden (hebben iets minder lang nodig dus hou ze in de gaten).
  • Serveer de bollen met de cherrytomaatjes, een beetje extra kaas en verse basilicum. Eventueel nog een beetje peper en zout.