Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.34 van 3 stemmen

Boterkoektaartje met citroenmascarpone en aardbeien

Porties: 1 taartje

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren waarvan 1 losgeklopt
  • 250 gram bloem
  • 500 gram mascarpone
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 citroen rasp en sap
  • 250 gram aardbeien in plakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak het deeg voor de boterkoek door eerst de roomboter met de basterdsuiker te mixen, en daarna 1 ei en de bloem toe te voegen. Wanneer je een grote homp deeg hebt, stort je het in een met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel het deeg gelijkmatig met je handen, en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Schuif in de oven voor 30 minuten.
  • Als de boterkoek klaar is, laat je deze goed afkoelen. Tijdens het afkoelen maak je de citroenmascarpone door de mascarpone te mengen met de poedersuiker, het citroensap en de citroenrasp. Let er bij het toevoegen van de citroen op dat het geheel niet te zuur wordt, even proeven dus.
  • Wanneer de boterkoek goed is afgekoeld verdeel je de citroenmascarpone erover. Daarna maak je het af met de plakjes aardbei en eventueel kun je er nog wat citroenrasp overheen strooien, of poedersuiker. Bewaar in de koelkast.

Notities

Boterkoek is het lekkerst als het is afgekoeld en een tijdje in de koelkast heeft gestaan. Zorg ervoor dat je dit taartje dus op tijd maakt (voordat je serveert), zodat de boterkoek nog even goed koud kan worden in de koelkast.