Boterkoektaartje met citroenmascarpone en aardbeien
Servings: 1taartje
Ingrediënten
250gramroomboter
200gramwitte basterdsuiker
2eierenwaarvan 1 losgeklopt
250grambloem
500grammascarpone
125grampoedersuiker
1citroenrasp en sap
250gramaardbeienin plakjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak het deeg voor de boterkoek door eerst de roomboter met de basterdsuiker te mixen, en daarna 1 ei en de bloem toe te voegen. Wanneer je een grote homp deeg hebt, stort je het in een met bakpapier beklede bakvorm. Verdeel het deeg gelijkmatig met je handen, en bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Schuif in de oven voor 30 minuten.
Als de boterkoek klaar is, laat je deze goed afkoelen. Tijdens het afkoelen maak je de citroenmascarpone door de mascarpone te mengen met de poedersuiker, het citroensap en de citroenrasp. Let er bij het toevoegen van de citroen op dat het geheel niet te zuur wordt, even proeven dus.
Wanneer de boterkoek goed is afgekoeld verdeel je de citroenmascarpone erover. Daarna maak je het af met de plakjes aardbei en eventueel kun je er nog wat citroenrasp overheen strooien, of poedersuiker. Bewaar in de koelkast.
Notities
Boterkoek is het lekkerst als het is afgekoeld en een tijdje in de koelkast heeft gestaan. Zorg ervoor dat je dit taartje dus op tijd maakt (voordat je serveert), zodat de boterkoek nog even goed koud kan worden in de koelkast.