Go Back
0 van 0 stemmen

Mini Snickers Cheesecakes

Porties12 stuks

Ingrediënten

Voor de mini cheesecakes:

  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 400 gram naturel roomkaas
  • 60 gram kristalsuiker
  • 1 vanillepeul
  • 2 eieren
  • 4 Snickers
  • 100 gram biscuitjes

(Bonus) Voor de karamelsaus:

  • 100 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels water
  • 200 gram slagroom
  • 1/4 theelepel zout

Instructies

Voor de cheesecakes ga je als volgt te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinvorm met papiertjes of siliconen muffinvormpjes.
  • Smelt voor de bodem 75 gram boter en maal de biscuitjes fijn. Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en schep vervolgens een eetlepel van de mix in ieder muffinvormpje. Druk lichtjes aan.
  • Doe de kristalsuiker, eieren, het vanillemerg en de rest van de boter (50 gram) bij elkaar in een kom. Klop dit op.
  • Voeg vervolgens de roomkaas toe en klop het geheel tot een romig en egaal mengsel. Stort het beslag in de muffinvormpjes.
  • Snijd de Snickers in stukken en druk in ieder muffinvormpjes een paar stukjes Snicker.
  • Bak de mini cheesecakes in het midden van de oven in 25 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen op het aanrecht.
  • Garneer de mini Snickers cheesecakes met overige stukjes Snickers en eventueel met karamelsaus.

Gezouten karamelsaus maak je zo:

  • Doe de kristalsuiker en het water bij elkaar in een steelpannetje. Breng dit aan de kook en laat het bruin kleuren.
  • Voeg terwijl je met een garde roert de slagroom en het snufje zout toe. Laat de karamelsaus nu zachtjes pruttelen tot hij de gewenste dikte heeft gekregen. De karamelsaus dikt nog iets in wanneer deze afkoelt.

Notities

Deze karamelsaus wilde ik vrij licht houden waardoor ik minder lang heb gewacht met het toevoegen van de slagroom. Wil je een intense, donkere karamelsaus dan wacht je met het toevoegen van de slagroom tot het suiker donkerbruin is gekleurd. Let er wel op dat de suiker niet verbrandt!