Ga terug
+ servings

Courghetti met pistou en bruschetta kip

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de bruschetta kip:

  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • snuf cayennepeper
  • 3 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • verse basilicum
  • extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Voor de pistou:

  • 2 handen verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • peper en zout

En verder:

  • 2 courgettes

Instructies

  • Snijd de courgettes met behulp van een spiralizer in lange slierten.
  • Maak de pistou door alle ingrediënten met elkaar te vermalen.
  • Kruid de kipfilets met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en cayennepeper. Bak of grill de kipfilets tot ze gaar zijn.
  • Rasp het teentje knoflook, snijd de tomaten in kleine blokjes en scheur de basilicum in kleine stukken. Roer alles samen met de extra vergine olijfolie en peper en zout door elkaar.
  • Wok de courghetti even kort met een beetje olie tot het wat zachter wordt en de courgette warm wordt. Schep vervolgens de pistou door de courghetti.
  • Schep de courghetti in diepe borden en leg de gekruide kipfilets hier bovenop. Schep de tomatensalsa op de kip en serveer dit gerecht direct.